..o Kateřinách..
Anotace: opět zachycené myšlenkové pochody
Znám Kateřiny,
které ctí své jméno!
A znám i takové,
co v šlépějích jdou ruských careven…
Však chápu dost
že i světlo má své stíny
a bez viny by nedalo se říci: odpuštěno
že k lásce patří brýle růžové
a když pak pohnutkou byl smysl objeven
tak vykreslil se do prostoru most
který ač imaginární, tak hřejivý a jiný
směřoval do přání, v němž cena skutečnou je cenou
skutky jsou ke všem vstřícní poslové
a štěstí proudí směrem dovnitř stejně jako ven…
Závěr je prost:
Znám Kateřiny,
které ctí své jméno!
Kéž znám i takové,
co najdou vlastní kroky u svých jmen!
Přečteno 316x
Tipy 20
Poslední tipující: poustevník Jirka, Boudicca, j.c., enigman, Psavec, labuť, hašlerka, Květka Š., Bíša, Mbonita, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)