Růže..
Růže se červená
v skleněné váze
drátkem je zpevněná
nevyšla draze
kdopak ji ulomil
jestlipak vítr?
tanečku víl to byl
vír, jenž ji vytrh
ze snění sladkého
v půlnočním tichu
tělíčka nahého
skok do kalichu
příčinou nebyl snad
nožiček dotek
kdyby byl neupad
závoj na proutek
jediný trn tam čněl
uzel na mašli
zachytil co neměl
ráno ji našli
setřáslou z rosy spát
s lupeny v trávě
jak se to mohlo stát?
zatím dost zdravě
vypadá, tržiště
plné je květů
nelze mít napříště
růži, jež je tu
zlomenou, na trnu
s cárem z hedvábí
polibky zahrnu
kvítek svůj slabý..
růže se červená
v skleněné váze
drátkem je zpevněná
nevyšla draze
Přečteno 490x
Tipy 10
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Sýkorka07, Zefi, Pevya, enigman, Simísek, Květka Š.
Komentáře (3)
Komentujících (3)