..vnitřní hlas..
Anotace: ..a my, zabedněnci, co ho neposloucháme! Hypotetické zlo vchází z našich představ a celý vesmír je takto soustřeďován v naší mysli...(Frank P.Jones)
Sbírka:
..mimochodem.., ..noční předUsínání..
Lidé si povětšinou myslí zarytě,
že osud jejich závisí na okolnostech vnějších
A neúspěchy povlastní skrz prsty tvrdě řeší
Pak přičítaj´ je zvláště těm, na které nejvíc hřeší…
Však překážkou jsme sami pro sebe! A úbytě
zla s dobrem v našem životě je z hlavy naší
My posuzujem´ povrchně ty, které chceme plašit
A naše špatné vlastnosti chceme jim v kůži našít…
Káráme druhé za špatnost, dřímajíc´v našem korytě
Vnitřní hlas přitom poslouchat a pochopit jen stačí
Ač bývá s mozkem v rozporu a rozum napřed tlačí
radí vždy, jak se zachovat. Jak sebe přeonačit…
Přečteno 403x
Tipy 19
Poslední tipující: bobi bobie, Noc17, ona, labuť, Čoki, strawbery, Psavec, Mbonita, Bíša, harmony, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)