Vánoční čas
Anotace: ...k navodění vánoční atmosféry...
* * *
Vánoční čas 1.
Blíží se Vánoce
ty svátky nejhezčí
jsou plné tepla
lásky a přátelství
jsou časem svátečním
s příjemnou pohodou
jsou štědrou večeří
s veselou koledou
jsou jedlí stříbrnou
s těšením na dárky
jsou dětským úsměvem
jsou v očích plamínky
jsou rybí šupinou
pod ubrus vloženou
pro štěstí pro lásku
jsou hvězdou Betlémskou.
* * *
Vánoční čas 2.
Když kapr zavoní
přichází do dveří
Vánoční čas
K slavnostní večeři
stůl hezky prostřený
svolává nás.
Po štědré večeři
zvoneček zacinká
i když jen slabounce
děti ho uslyší
Dostal-li Ježíšek
ty jejich psaníčka
srdíčka těm malým
strachy se rozbuší.
Jdou trochu nesmělé
jen krůček po krůčku
než záře stromečku
nožky jim postrčí.
Najednou zavýsknou
a hned je veselo
stromeček a pod ním
dárečků je plno.
Dětem skáčí z očí
jiskřičky radostí
jsou pro své rodiče
dáreček největší.
* * *
Přečteno 1044x
Tipy 41
Poslední tipující: Juraj Hrom, Mario de Janiero, Jarka, Churry, stravla, Kapka, Holis, WhiteSkull, isisleo, Lota, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)