CHTĚL BYCH . . .
.
Shlížím do dálek . . .
Ochoz cimbuří ovlhlý časným jitrem
pod věží na posledním útesu
strmí nad rozbouřeným příbojem
Připomíná hřmot všednosti
po cestách obyčejných dnů . . .
Chtěl bych se sytit pohledem vodní tříště
v jásavém dovádění vln
Chtěl bych v rozlehlých obzorech
nahlédnout splývání oblohy s oceánem
Tam nahoře chtěl bych věčnou hlídkou stát
a z ochozu Citadely vítat každý dobrý den
co vysvěcen modlitbou poctivého vikáře
jímž byl sám Antoine de Saint - Exupéry . . .
.
Přečteno 358x
Tipy 16
Poslední tipující: Judita, ilona, WhiteSkull, trenérka, Kapka, Psavec, hašlerka, labuť, Zefi, Romana Šamanka Ladyloba, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)