Zalyžovať si..
Zalyžovať si chcem zajtra
nech mi tela vzhľad neschátra
polárna čiapočka Marsu
láka ma na drsnú krásu
pozrieť sa zblízka, skúsiť
hranami lyží ju zbrúsiť
tu alpské lyžovanie
šmyk je po ostrej hrane
pristanem priamo na póle
severnom, hneď idem dole
naberiem rýchlosť na snehu
zľadovatelom, z brehu
jazda ma baví pod čiernou
oblohou hviezd nedoziernou
v treskúcom mraze sa spotím
kým pár sált neprekotím
ponad kolmých prahov strže
a šusom, kde sa ľad kĺže
ďalej, kým jazda neskončí
a triešťou zlepené oči
slzia mi, keď do mdlôb padám
lyže z nôh ani neskladám
zjazd snov si zopáknuť zmyslím
koľkokrát?.. nevyčíslim
Přečteno 268x
Tipy 15
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Sýkorka07, enigman, Psavec, CORONATION, Mbonita, labuť, Květka Š., carodejka
Komentáře (2)
Komentujících (2)