Tátovy hodinky
°
Tátovy hodinky
z hrnku nad dřezem
roztikaly vzpomínky
z Litavy pod jezem
Pod odřeným sklíčkem
s dvěmi prasklinami
jak pod očním víčkem
dávný film začíná mi:
Kamení vybrané z polí
a louže v lukách
když se hlína opila
Hladina skrytá pod topoly
labutě barvící oblohu do bíla
Znova slyším v trávě
prostovlasé kroky
tak živé a tak nadosah
jakoby táta přišel právě
a na vlasy mi dlaní sáh
Záběry filmu jsou tak jasné
že daly by se fotit …
… tak honem otevřít víčka
oči by se mohly začít potit
°
Přečteno 537x
Tipy 50
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Verena, Markéta Hl., Kapka, Tanzania, zelená víla, s.e.n, jita.1965, Jana M., eroze, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)