Poutník
Anotace: jeden hodně starý příběh
Ten prostý příběh dobře znám
slyšeli ho už mnozí,
šel galilejskou zemí poutník
a kázal slovo Boží.
Opánky prachem pokryté
ve tváři světlo zvláštní,
o lásce,víře a naději
promlouval s velkou vášní.
Kdo je ten člověk,
co cesty krajem křižuje?
Kdo to je,
co Království nebeské
tu slibuje?
Zná ho snad Máří z Magdali?
To je on,
co ho Mesiášem nazvali?
Pak jeden druhému
šeptají si větu,
,,nějaký tesař prý to je
a žije v Nazaretu.''
Nasytí zástupy
a přes vodu prý chodí,
nemocný zas je zdráv
a mrtví rubáš shodí,
raději dává,
než cokoliv by bral
říkají o něm,
že židovský je král.
Tak tenhle starý příběh,
si lidé stále vypráví
a dvanáct učedníků,
rozneslo ho po kraji.
Přečteno 341x
Tipy 33
Poslední tipující: NikitaNikaT., Kapka, harmony, Juraj Hrom, Jarka, labuť, danav, Psavec, WhiteSkull, jita.1965, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)