Víla
Anotace: Dětem před spaním
Z kraje večera
Já pavouk, viděl vílu bosou
jak si klidně tančí rosou
s nožičkami bosými
třásla se tam od zimy
Střevíčky si protančila
Já ušiju Ti střevíčky
jen z kapradí a přesličky
z mých třpitivých nití
sama vidíš, není zbytí
z mlhy hedvábné
uvidíš, budou překrásné
Až přijde ráno sedlák s kosou
za zpěvu skřivánků
za svitu raních červánků
už neuvidí vílu bosou
jak si klidně tančí rosou
To přece všichni ví
že víly ve dne spí
Přečteno 470x
Tipy 15
Poslední tipující: Juraj Hrom, Romana Šamanka Ladyloba, Pevya, Giginka, Bíša, Psavec, hašlerka, jarmil, Elisha, labuť, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)