Operní zpěvák

Operní zpěvák

Anotace: Absurdno

Operní zpěvák s bujnou kšticí
si léta šetřil na čepici.
Peníze střádal na lásku.
Půl gáže skrýval v rukavici,
tu druhou nosil v podvazku,
kterým chtěl zlákat poběhlici
k hodnověrnému závazku.

Operní zpěvák s mastnou patkou
krášlil své srdce jinovatkou
tak jako starý drahokam.
Ctně navoněn a s bradou hladkou
sinalým očím strojil klam.
Tu bárku jeho v bocích vratkou
hnal mezi skály ďábel sám.

Operní zpěvák s dlouhým copem
svou duši zkoumal mikroskopem
pod lampou plynovou.
Viděl v ní celu s nízkým stropem.
Snad začne šetřit na novou.
Že nos svůj krčil nad otopem,
teď je mu zima od nohou.

Operní zpěvák bez příčesku
měl city z výprodeje.
Šat svatební šil pro nevěstku
a rakev pro svět, kam jen spěje?
Pro sebe zkvasil seschlou švestku
ve víno hrůz a beznaděje.
Autor kaňka ouškovaná, 15.12.2009
Přečteno 309x
Tipy 10
Poslední tipující: Jeníček., susana načeva, zenge, J's .., Psavec, enigman, ludmil, Pevya
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

ST jak hrom

19.12.2009 20:02:00 | zenge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí