Černé duše

Černé duše

Anotace: Každý z nás od někud někam jde a někam i patří

Zas toulám se myslí vzpomínek,
proplouvám časy snění.
Myslím na věci nevinné,
Loudám se světem kde nic není.

Prázdné byty, holé domy
v pustých ulicích já chodím.
Od soumraku do úsvitu,
sám ve městě tonu v tichu.

Podivný je tenhle svět,
tak prázdný jak krabička cigaret.
Nic než bolest, strach a hněv,
celý šedý bez barev.

Temná zákoutí a vraky opuštěných aut.
Láká nás tenhle svět, jako můry světlo lamp.

Jsme noční chodci, černé duše.
Rubáš umrlce by nám slušel.

Plížíme se nocí temnou,
někdy sami jindy ve dvou.

Jsme jenom děti z ulice.
Bez lásky bez citů, špinaví od prachu z cest.
Autor Eru Alonnar, 16.12.2009
Přečteno 236x
Tipy 3
Poslední tipující: Giginka, ziriant
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak kdyby byly básně jen o rýmu, Azure

31.12.2009 22:59:00 | deleite

azure
- ne tam jsem rým nedával, ale uvažoval jsem o tom

29.12.2009 13:18:00 | Eru Alonnar

No..obsah básně je něco krásného, teda pokud jsem to správně pochopila...ST =)

16.12.2009 23:14:00 | Giginka

slova "ulice" a "cest" mají tvořit rým?
umrlčí báseň :)

16.12.2009 22:24:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí