Jezulátko
Vánoční čas.
Klid a lásku do srdce
nám dává,
Je jako světlonoš,
ohníčky v očích
dětem zažehává,
O zázraku zrození
zprávu nám zanechává.
Vánoční sen,
o málém dítěti,
co chtělo příliš
a už je po něm veta,
vyklidit lidské smetí
a všechny hříchy světa.
Vánoční tma se zrcadlí
ve světlech
hvězdnatého nebe,
tím světélka se násobí
a já v nich vidím Tebe
děťátko bezbranné.
Tvá dobrota
tu lidskou špínu nevymete.
Světelným znamením piš
a mailuj
nad Jižní kříž,
,,kam se to řítíš světe.
Přečteno 374x
Tipy 15
Poslední tipující: střelkyně1, susana načeva, labuť, Pevya, Psavec, Juraj Hrom, hašlerka, enigman, Květka Š., Jarka, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)