Rozsněžívá/Rozněžnívá se
Mraky se zatáhly
a kočky prosí
o zahřátí doma
či o misku mléka
okna se rosí
Kam až ten vítr vane
kde je větší mráz?
Jakási dálka
kde zima kreslí
na skla výběry krás
Máš červený nos
a rudnou nám tváře
z komínu stoupají
šedé dýmy
na pole sedají vrány
chudinky musí být bos
(boty jim nebyly dány)
a jejich zobáky
oranžově září
na zmrzlé hlíně
Má ruka ve tvé jihne
červenám se
ale ty myslíš že je to mrazem
Podívej!
Vločka malá ti sedla na nos
Tak konečně sněží na zem!
Přečteno 384x
Tipy 14
Poslední tipující: Zpátky, Churry, labuť, enigman, Matty09, hašlerka, Bíša, Květka Š., Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (3)
Komentujících (3)