Vánoční
Na klidné hladině
na stolku z kuchyně
tři loďky z ořechů.
Plují si bez dechu.
V tom lavorovém moři
tři světýlka tak potichounku hoří
plují si o závod.
Každý z nás lodivod.
Hledá svůj pravý břeh.
Fouká, co mu stačí dech.
V tom milém ovzduší
s cinkáním do uší
stromkovou zvonkohrou
ke zpěvu tóny zvou.
Koledy vánoční...
S hvězdičkou v jablíčku
s úsměvem na líčku
s purpurou v ovzduší
málokdo vytuší.
Bylo, či nebylo.
Přečteno 847x
Tipy 19
Poslední tipující: mkinka, WAYWARD, Pevya, NikitaNikaT., Bíša, jita.1965, NováEli, poustevník Jirka, Jean89, labuť, ...
Komentáře (8)
Komentujících (7)