Varná konvice
VARNÁ KONVICE
Je středně velká, šedá
může být rudá nebo hnědá.
Vždycky když bába vstane
konev se jí nezastane.
Proč by měla?, nemá duši
ba ani psí – kočičí – uši.
Nemá oči, rybí rysí
chybí jí i – tvrdé, měkké - rysy.
Je to pěkná dračice
bezmezně miluje vodu.
Není žádná vačice
a není na – škodu.
Stačí víko otevřít
a už spustí – někdy i dřív –
„Já jsem varná konvice!
Musím pilně dřít.“
Začne to bublat, začne to vřít
konvice přeci musí dřít.
Proto se říká, opice,
nevři jak varná konvice!
Přečteno 662x
Tipy 9
Poslední tipující: ilona, Zefi, Holis, Psavec, Bíša, CORONATION, malá slečna, Kars
Komentáře (2)
Komentujících (2)