Není cesty zpět
Nádherou dětských her
život bral správný směr
ve větvích radosti
prostý všech starostí.
Krok za krokem míjel čas
hlasem hodin, někde v nás
s příchutí ozvěn naplnění
počátky světa pochopení
a z našich strohých vět
už není cesty zpět.
V podřepu i pokleku
střihem skvělých obleků
žádná vstřícnost rozdílu
břitká přímost azylu
na jevišti svět
najdeš cestu zpět?
Křehkost jarních pavučin
měkký červánkový stín
silou rozumu Ti věští
stojíš hrdě, v tomto dešti
láskou prve okouzlený
mladý, šťastně vyslyšený.
Jako lodě v bouři moří
radostí, co v srdci hoří
v žilách vínem věků
rozumní, až k vzteku
snad to někdo změní
vždyť zpět již cesty není.
Přečteno 513x
Tipy 6
Poslední tipující: hanele m., Elisha, labuť, dandelion-meadow
Komentáře (4)
Komentujících (4)