Kamarádi písmenka
Anotace: ...navazuje na Anetčinu abecedu
Čtu si, čteš si, všichni čteme,
v knížkách rádi listujeme.
Při čtení je zábava.
Doleva i doprava
ať se koukneš, mám svou knížku
na poličkách v pokojíčku.
S abecedou pojď si hrát,
písmenko je kamarád.
První, druhé, třetí, čtvrté…,
a rázem tu slovo je.
Páté, šesté…, kolik ještě?
Je jich jako kapek deště,
poslouchejte, děti,
kdo to klepe na vrátka?
Písmenko a druhé, třetí,
je z nich pěkná pohádka.
Anebo říkanka? O čem asi?
O pampeliškách i o počasí,
ztracené bludičce, o dracích z papíru,
o kopretinách a snech šitých na míru
pro kloučky s pihami, copaté holčičky,
ze spousty písmenek složené básničky.
Přečteno 510x
Tipy 47
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Zlatičko, Koza, trenérka, Kapka, jita.1965, Paulín, Dota Slunská, Sweet KiWi, Giginka, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)