Ona

Ona

Anotace: Nevinost a naděje... kde že je?

Ona je víla, v bílém hávu
když probouzí se, s křikem pávů
a nad hlavou jí slunce plane
to češe vlásky rozcuchané.

Jen vítr dotýká se její pleti
s duší tak čistou, nevinnost dětí
dnes v zrcadle se shlíží zrána
báseň, knihám nepopsaná.

Ona je písní, jíž zpívá rosa
když trhá kytky, v trávě, bosá
snad nikdy nepozná, útesy zrádné
najít ji, nádhernou, není tak snadné.

Pro Vás, kdož hledají, skryvá se v písních
pro krásu bezbřehou, po lásce žizní
jak hvězdy na nebi, co k sobě vášní lnou
ona je za všechny, hvězdičkou jedinou...
Autor duska.pampeliska, 04.01.2010
Přečteno 361x
Tipy 14
Poslední tipující: Holis, TetaKazi, Nussichoco, Pevya, Psavec, PANGÁSIUS, hostmen, labuť, harmony, F.i.L
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

hm... krásně zvukomalebná.Líbí.

24.01.2014 21:09:27 | Robin Marnolli

ST, krásná.

04.01.2010 19:01:00 | Pevya

pěkné...

04.01.2010 15:28:00 | PANGÁSIUS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí