L E T O K R U H Y
http://img5.rajce.idnes.cz
/d0508/2/2878/2878154_a2a3afa57f4802df2fa972a0d13eb7b2
/images/stromuz.jpg
***
Došel jsem letokruhy pod povrch stromu
lýkem nespoután sál živou vodu
korunou vítr pomalu utichá
jen noční třpyt k hvězdám se přimyká
Listy podzimní dávno již spadané
mladé odnože z kořene vzkříšené
tlejícím listím hýčkané nepálí mráz
jmelím mne ozdobí i v tento čas
Jen kůra vrásčitá zážitky popraská
a prázdná koryta slzami vyrytá
zalitá mízou … smolou z pryskyřic
tak nějak myslím nemám co říct
Jen světlo vzpomínek a blesk
Zažehne plamínek
kde strom kdys stál
vichřicím odolal
zůstane pahýl
neprohrál
do tvaru kříže
ohěň ho ohlodal
kořeny do země
hluboko vpuštěný
stojí … v mládí byl zelený … prý
***
Přečteno 378x
Tipy 51
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Kapka, poustevník Jirka, isisleo, Holis, Simísek, modrá..., harmony, Íá, kroužek, ...
Komentáře (12)
Komentujících (12)