Paříži
Anotace: prostě moje oblíbené město :)
Dívat se vzhůru
pod roztažené nohy Paříže
a jen tak nahlížet
do úzkých uliček.
Dívat se kolem
po krásách Paříže
a z Montmartru slyšet tóny
milostných písniček.
Plavit se po Seině
ve večerním rušném tichu
a zasněně
vnímat rytmus jejího dechu.
V pestrobarevných šatech
kráčí životem,
přec dospělá,
v duši zůstává dítětem.
Pod zvuky zvonů z katedrál,
pod Vítězným obloukem,
pod Elysejským paloukem
její život vždy nadšeně plál.
Ach Paříži, velká a tajemná,
co včechno skrýváš pod svýma rukama.
Ach Paříži, krásná a neznámá,
uměním oplýváš, lásko má nezlomná.
Přečteno 379x
Tipy 21
Poslední tipující: Stinking Lady, Michelle Miceliny, PIPSQUEAK, ilona, Metcheque, PANGÁSIUS, susana načeva, harmony, mademoiselle secret, Psavec, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)