Pilný den
Suchost dřeva
má přesvědčit
jak důležitá je
židle.
Mokrost vody
uděluje lekci
neboť byla zaseta
pažitka a petržel.
Tvrdost kamene
je výzvou
jejíž odmítnutí
se nevrací v dobrém
a dům by nestál.
Poddajnost hlíny
umí nabídnout
bdění i nocování
na neurčito.
Ostrost horských vrcholků
dokresluje
vnitřní uvědomění
až k slzám.
Měkkost hub
odměňuje pracovité
a lenošným
způsobí otravu.
Drsnost vichřice
uklidí zbytečnosti
na své místo.
A něžnost květů
pohladí duše
živých i zesnulých.
Přečteno 329x
Tipy 13
Poslední tipující: Gabrielle, Veselý Drak, jedam, Mbonita, vodnař, WAYWARD, labuť, enigman
Komentáře (3)
Komentujících (3)