ODLÍTLO ŠTĚSTÍ
Přilítlo štěstí
s nápisem I´m happy na makovičce
a touhou po ženě i Lisabonu
A básník příliš uvyklý samotě
neví
jak se k němu postavit –
Prý ať se štěstí nevyplaší,
ale krásně usalaší
Už se nemůže stát
že by nebylo co pít
nebo že by mi to snad někdo
zakazoval
Odlítlo štěstí
a s ním i radost básníkova –
***
/Nostalgie ranního letišti
nespočet mokrých očí v červánkách..
Než zmizíš mi za kufry
za přepážkou duty free –
Pak pobíhat zmateně po aeroportu
(jak střelená laň-už to znám) kudy ven
a co tam/ –
Přečteno 336x
Tipy 15
Poslední tipující: northcarolina, Lukáš Rymeš, floreciente, TERezicKA, Divoženka1, Miroslav Možný, Psavec, vodnař, carodejka
Komentáře (2)
Komentujících (2)