Peněženka
Anotace: o ukradené peněžence
Na dvoře se stala mela
peněženka zmihla celá.
Siréna hlasitě houká,
babička z okna kouká.
Byla to její peněženka,
je to pro ní ztráta velká.
Ten chamtivý zloděj,
jmenoval se Dobroděj.
Dobroděj si libuje,
peníze on miluje.
Koupí za ně talíře,
sardinky a trychtýře.
Vybere si marmelády,
bombóny a čokolády.
Dobroděj si dobře žije,
než ho chytne policie.
Policie už ho honí,
po dvoře i pod jabloní.
Už ho chytli, už ho mají,
peněženku předávají.
Babička se usmívá,
tolik štěstí nemívá.
Komentáře (4)
Komentujících (4)