ŠKOLA
Škola škola, ta mne volá,
důvěrná psaníčka po rukách posílá,
o různá stvoření, cestou se otírá.
Škola, škola volá hola.
Vstávej a čiň se, ať všechna tvá slova,
dávají hlavu a patu,
ať jak moudrá sova, ke kantorům dolétá.
Líbezností, ctností, je snad zmatu.
Komentáře (0)