V Ě T R N O
http://img5.rajce.idnes.cz
/d0508/2/2878/2878154_a2a3afa57f4802df2fa972a0d13eb7b2
/images/viselec.jpg
***
Sněžilo viselo
poslední jablíčko
a on
všechny už proklel
tak zůstal sám
tam
na té větvi
co vítr očesal
pro lepší úrodu jedno ponechal
a ho
krkavcům
Hladem klovou
duhovku zmrzlou
kterou
levou i pravou
vždy klopil zrak
a pak
Zas
velká úroda by byla
nuda
ta nebyla
vyšší tráva vyrašila
jen
pravnuk
první jablíčko ochutnal
za starý provaz něžně zatahal
nesahej
matka se naň osopila
zvedá se vítr … proč jen jsem tě porodila
***
Přečteno 318x
Tipy 39
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Oťas, modrá..., B.a.r.b.a.r, sveřep, 6thSun, nejsembásník, Mbonita, Psavec, Dota Slunská, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)