Vnímání barev není vědomá volba ani přidělená dovednost různící se např. charakterem pozorovatele. Typické lidské oko dokáže reagovat na elektromagnetické záření v určitém rozsahu vlnových délek, tedy pouze na část elektromagnetického spektra, které je nazýváno viditelným světlem.
Černou "barvu" se lidem v běžném životě prakticky nepodaří spatřit. To, co považujeme za černou, jsou vždy jen různě tmavé odstíny bílé barvy.
A proto je pro mě stejně jako pro vás všechny, ať se vám to líbí nebo ne, "černá" barvou ideální (=nedosažitelnou). Vivat černá!
27.03.2010 19:36:00 | F50.8
každý ty barvy vnímáme jinak. Nevidím v tom nic tak "tmavého", prostě to tak vidíš ty a navíc o tom píšeš, což je ještě navíc.
20.01.2010 22:59:00 | její alter ego
já taky nemusím řešit - blbý je, že zatím si většinou ještě pořád vybírám, že to řeším - ale i to pomine
20.01.2010 19:20:00 | Romana Šamanka Ladyloba
jen takový rétorický drobný rozdíl:
já si představu o světě "nevybral", já o ní jen napsal :-P
Výběr a výběr - ty sis vybrala, představu, abys podle ní žila - já si vybral představu, abych o ní a pod jejím vlivem napsal.
Zatímco ty řešíš třecí plochy - já nemusím řešit nic- nejsem svým představám zavázán. To je ta volnost.
20.01.2010 16:36:00 | dead-head
báseň se mi líbí
Vybral jsi si svou představu o světě - tak těmnou a takmer vše do tvého vzorce zapadá - já si vybrala představu plnou světla a světlušek, ale nějak mi narušuješ ten můj vzorec - nazvala bych to trecí plocha - ale nejlepší prča na tom je, že obě představy jsou stejně vlastně jenom iluze ...
20.01.2010 11:01:00 | Romana Šamanka Ladyloba