MALÁ DÁMA V KAVÁRNĚ SVĚT
Anotace: /Celé je to oddívané,a ze života/
To na podnose květina je zvadlá
smutek už se nenosí
zvedá život ze sedadla
a o nic vlastně neprosí
Málá dama stoupá na špičky
ve společnosti přátel smutku
co sedí jako myšky
v novém letopočtu skutku
Čeká na liker a slovo
všechnu radost čas si odnese
trvá to však přiliš dlouho
jen nemuže věřit kráse na podnose
Číšnik všední radost nerozhází
potají směje se jí pod knírek
láska jí už dávno schází
bortí se jak domek ze sirek
Slova jí už dávno nehoří
jen sen se tiše rozpíná
nikdo se jí nedvoří
a mrtvá je jen vteřina
Číšník ohne se v pase
sám už sobě uvěří
slyší slova,v tíchém hlase
a jen cigareta zahoří
Se sponkou ve vlasech
je sama sobě na pospěch
jen ze svého plného lístku
sváže si svou kytku
Tu báseň nikdy nedočte
když jí to spočte
zaplatí ani neprosí
to jen.....odprosí
to na podnose......
Přečteno 340x
Tipy 26
Poslední tipující: PIPSQUEAK, rozkap, Markéta Hl., Bíša, modrá..., labuť, Psavec, Květka Š., její alter ego, hašlerka, ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)