Jak lvové bijem o mříže
Anotace: reinkarnace nerudy v mém podání
Jak lvové bijem o mříže,
já biju hlavou o zeď,
pouštím se s lidmi do kříže
a očekávám zpověď.
Jak lvové v klaci jatí,
zpovídala bych se já
a nebo miji kati?
My bychom rádi k nebesům,
padám ale k zemi,
utíkám k vodám a do lesů,
a ten les už není.
Jsme zde Zemí spjati,
a ta Zem nás drží,
když neumíme létati
a padáme do strží.
Nejsem žádným hrdobcem,
ačkoli hrdá bývám,
o hrdost přicházím s milencem,
když mu duši dávám.
Drahý nebuď tou klecí,
klecí v srdci mém,
buď radši tím lvem přeci,
a hlavu mi rozbij okovem...
Přečteno 1550x
Tipy 2
Poslední tipující: susana načeva, Churry
Komentáře (2)
Komentujících (2)