Ta vůně trav a snění nevymizí
kdo prožil tu slast-
úrodu stále sklízí-
a rád-
to neovlivní žádný čas.
15.02.2010 19:59:00 | s.e.n
Brněnská nostalgie
na marnost věcí příštích ptej se mne,
po hladině sotva zvládnu kráčet
za vůně trav a písně dojemné,
to vlál tvůj vlas a mně bylo dvacet
se smíchem čas prchal do větrna
kde zachycen je tvého šátku cíp
já, vzdálen pak od rodného Brna
faleš a klam, že jinde bude líp
úpisem ďábla pomačkán je vkus
je ty víš, kde nastala ta změna,
že ukousnut je mého srdce kus
tráva naše není posečena
***
Jiří senior
28.01.2010 21:26:00 | j.c.