Za ostnatým plotem...
Anotace: O poznání..taková báseň, která je spíše vyprávěním :)
Viděla jsem ji.
Samotná, samotinká se sklopenou hlavou tam jen tak stála.
Chtěla jsem ji pohladit, ale nedosáhla jsem.
Kolem ní totiž někdo vystavěl plot. Byl vysoký a ostnatý.
Smutně jsem stála za ním a dívala se na ni.
Taky Ti sliboval, život váš maloval. A kde je teď?
Nevzhlédla. Zbylo v ní jen málo z toho, čím kdysi byla.
Žel bohu, že jsem jí litovala a trápila se pro ni.
Stekla mi slza, když jsi se sklonila ještě níž.
Stekla mi druhá, když první střípek Tvé krásy vyprchal.
A stekla mi i třetí, když jsi mlčky trpěla dál.
Dívala jsem se na tu ubohou květinu na osamocené planetě kdesi ve vesmíru. V tom vesmíru, který měl být naším rájem, jak jsi mi říkával. Jenže je černý a studený. Na tolik světelných let vzdálený od mé minulosti. Na tolik vzdálený mé představě.
Květina za ostnatým drátem padla.
Zasadil ji tam on...
Člověk mě nejbližší.
I přes to všechno....
Přečteno 546x
Tipy 30
Poslední tipující: mkinka, kamínek, MarťaB, tato22, James Libustka, carodejka, 4LJFilip, susana načeva, strašidýlko-střapatý, Agniezka, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)