brouček
„ BROUČEK“
Narodil se brouček malý
Ve smrkové chaloupce,
Narodil se pacholíček
Beruškové mamince.
Kolébku má heboučkou
Jen z mechových polštářků,
Plenečky mu máma šije
Z bledě modrých obláčků.
Žluté vlásky z pampelišek
Zdobí jeho hlavičku,
Natahuje za maminkou
Láskyplně ručičku.
Je to malý neposeda,
V očích malé čertíky,
Na zádech mu krovky zdobí
Čtyři malé puntíky.
Brouček malý neposedný
Létat by chtěl hned,
Neví ještě pacholíček
Jak je krásný svět.
Plno krásných vonných květů
Motají mu hlavičku,
Máma jeho milovaná
Chrání jeho dušičku..
Přečteno 582x
Tipy 17
Poslední tipující: tato22, bejbyyyy, Jiří I.Zahradník, terinečka, Psavec, hašlerka, labuť, Květka Š., poustevník Jirka
Komentáře (6)
Komentujících (6)