Temno, Chladno a Smutno
Anotace: Reakce na Rasíka a psa od I. Olbrachta. Tvorba v literárním semináři z loňského roku.
Temno, Chladno a Smutno
Temno, chladno a smutno!
Co tato tři slova znamenaj?
Temno, to je pocit prázdnoty,
Kdy už není žádné jednoty.
Ten pocit každý zná
A většinou ho nikdo nevnímá.
Chladno, toto slovo smrt mi připomínající,
Mé srdce zahaluje pocit svírající.
Venku je zima, vítr kvílí.
Stromy se prohýbaj! Vichřice sílí!
A co smutno?!
Ta bolest!
A část mě zemřela!
A dveře své všem jsem k sobě zavřela.
Zklamaná životem jdu dál,
A přitom chybí mi kus duše.
Teď se pouze sama sebe ptám,
Proč nejde nic tak jednoduše?!
Odpověď je v těch třech slovech,
Která určitě nás jednou zastaví!
Temno, chladno, smutno!
Ta nám život černou barvou zabarví!
Přečteno 388x
Tipy 4
Poslední tipující: Robin Marnolli, Radek.oslov.Šafárik, sluníčko sedmitečné
Komentáře (2)
Komentujících (2)