Kat je král
Anotace: cesta k moci vedla řekou krve
"Král je mrtev, ať žije král,"
hlásá kat,
kterého se i sám král,
ten ukrutný vladař bál.
Sekyrou mocnou udeří jen jednou
a dech už tělo nevydá,
králem je kat a katem král.
Ať žije král, ten který býval kat
ať žije kat, náš nový král.
Však kdo o něj dřív stál,
už nechce...
nadechnout se víc
s hlavnou na špalku
zařvat sbohem z plných plic.
Přes den král a v noci kat
je správcem duší nevolných.
Už není cesty zpět
a tak kdo katem býval
má v rukou celý svět.
Komentáře (0)