Alnilam.. ..
Anotace: .. Epsilon Orionis http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8a/Ngc1990.jpg
Orion mi nedá spať, vám áno?
častejšie som tam než na Zemi
je postavou z hviezd pozliepanou
čo nikdy v očiach nezhasne mi
pod hviezdou Alnilam tíško spím
zavesený vo tme ako stĺp
kým precitnem, viem čo urobím
- miniem meč Oriona len o chlp
a ako v zrkadle zozadu
uzriem ho v opačnom poradí
inými hviezdami posiatu
oblohu na jeho pozadí
kde Slnko - malý bod svieti tiež
sotva ho vidno v tých hlbinách
čo o mne chcela si vedieť, vieš
báseň ukončím len slovkom.. ach
Přečteno 242x
Tipy 24
Poslední tipující: PIPSQUEAK, stmivani.na.lepsi.casy, Denael, pamp_elka, Markéta Hl., whiolet, enigman, Psavec, hašlerka, sestra-konec, ...
Komentáře (8)
Komentujících (7)