Demokracie
Otevřené dveře,štěstí rozum chápe,
skrz okenice cola zavoní.
Polonahý stín se po klice sápe,
pod rohož se ale nekloní.
Otevřená cesta zvedá srdce dravá,
do dalekých míst v den lednový.
Klidně přijď jak zleva tak zprava
a změň starý kabát za nový!
Vyměníme božstvo,Olymp,Betlém,Pavla,
půlměsíc zapíchnem na ranči.
Kde se páslo tele,tam dnes sere kráva,
nad Fatimou slunce netančí.
Otevřené konto,mně tebe nás pohostí,
dej ruku pojď k zítřkům májovým.
Od čeho tu máme popelník pro hosty?
...Ne každá báseň má vlastní rým.
Přečteno 251x
Tipy 6
Poslední tipující: Divoženka1, brooklyn, Elisha, majdik 2
Komentáře (3)
Komentujících (3)