Čriepky
*
..a svet sa rozbil
maličký čriepok
skĺzol ti do oka
a ty plačeš
z dlaní ti srdce vypadlo
už nevládal si ho držať
túžiace
neskrotiteľné
tak v necitlivosti dňa
na vyblednutom asfalte
zmrzlo
len odkopnúť ho spod nôh
zo zaprášenej cesty
- a už ho máš aj v druhom oku
čriepok
na samom kraji
pod viečkom
ťa nepríjemne šteklí
bytie srdca ti pripomína
túžiaceho
neskrotiteľného
zmrznutého
..a svet sa rozbil
a nikomu nepovedal prečo
ty vieš len, že budeš hľadať
stále a znovu
ten jediný
správny
čriepok
čo spadne ti do oka
a zaiskrí
lenže nie slzami
- šťastím!
dovtedy z nesprávnych čriepkov
musíš sa vyplakať
..lebo tvoj svet sa rozbil.
*
Přečteno 343x
Tipy 31
Poslední tipující: TetaKazi, René Vulkán, ilona, Fighting Dreamer, enigman, jedam, labuť, Actafool, Psavec, blue, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)