Mládí
Anotace: touha poznání světa je vlastní všem generacím
Já v mládí toužil, poznat ty země
o kterých dobrodružné knihy vypráví,
i ve snu vídával jsem pusté prérie,
kde se kovboji prohání.
Po mořích širých pak jsem se plavil,
s velrybáři jsem lovil bílou velrybu,
slézal jsem nebetyčné, horské vrcholy,
vztyčoval vlajku na pólu.
To všechno může se prožít jenom v mládí.
Kam jste se poděli, hrdinové známí?
Všechno je pryč.
Nevím co dal bych, za to kdybych,
chlapcem znovu mohl býti.
O všem teď jenom s kytarou zpívám,
na mládí, na sny krásné si vzpomínám.
Své knihy dobrodružné, sešlé řádkou let
s nábožnou úctou otvírám.
Komentáře (2)
Komentujících (2)