Williame!
V krajině nesnází slepý a bezmocný
jak otrok v řetězech po světě kráčím
s rukama na prsou a svalem nemocným
podoben vězni po lásce lačním
Kde je ta láska Williame
o které v sonetech píšeš nám
namísto modrého černé je nebe
pod kterým kráčet musím sám
Stojím jak loutka nemaje vodiče
neschopen nádechu, kroku, či života
a vítr fouká skrz díru na klíče
studenou branou přichází samota
Kde je ta láska Williame
po které teskní naše duše
v očích se leskne obraz tebe
pro kterou Amor mne zasáhl z kuše
Sněží a mráz mne škrtí hnáty
ve kterých zabil voňavou květinu
hoď po něm kamenem kdo jsi svatý
osude toť dávám jen tobě za vinu
Kde je ta láska Williame
jen řekni, králi básníků
než číši s vínem pozvedneme
špinavou od růže ze rtíků
Jsem sám a tma je společnicí
která mne drží pod džbánem
chtěl bych svou bílou holubici
sic sám jsem černým havranem
Kde je ta láska Williame
proč mlčíš, mistře pocitů
ta krutá zima s tmou mne zebe
chci zase dočkat se úsvitu!
Přečteno 293x
Tipy 13
Poslední tipující: zelená víla, Sweet KiWi, Psavec, hašlerka, Charibeja, Kapka, Mbonita
Komentáře (2)
Komentujících (2)