Kdysy jsem to uměla
dát básni ton
a tonu verš
a citu tvar.
Kdysi jsem věděla,
jak vdechnout život myšlence,
ale dnes...
Ach má múzo vstaň!
Se světlem poper se!
A tvůj děs
už není dnes
tak vzdálený,
jak před léty.
To se nám jen zdá,
že jsem šťastná.
A ty to víš
a přesto se zdráháš vstoupit...