Učeň

Učeň

Anotace: První básnička co jsem napsal, bohužel tehdy jsem si na ten kus papíru neuvedl datum:-( a chybí i poslední sloka

Sám ve starém domě sedí,
při svíčce tam do knih hledí.
Snažíc se vše pochopit.
Učeň jenž nemá stále klid.

Svazky knih tam rozložené,
v každé něco založené,
učeň mladý čte je stále,
Zapisuje co dělat dále.

Z učně písmák se teď stává
stále víc jej bolí hlava.
Hlava bolí, tělo slábne
moudrost se však skrývá stále.

Jednoho dne ve staré knize.
Nalezne způsob jak vyhnat svízel
zahnat bídu,zlobu,žal i smrt
učeň jenž četl celý rok

Zápisky se mu teď hodí
velká kouzla v hlavě zvoní
Pozor pozor si dej
vše zřetelně teď odříkej

...ať sem příjdou stíny věčné
z hloubi noci nekonečné
pochmurný je druhý břeh
tam kde končí všechen věk

přeji si ať bída zmizí
zloba svízel žal i smrt
stanou se pro náš svět cizí
za to život stojí ryzí

Odříkal kouzlo a na zem pad
zmožen rokem upírání
kouzlo vybralo si svou daň
dle učňova přání

...
Autor Eru Alonnar, 11.02.2010
Přečteno 440x
Tipy 3
Poslední tipující: E., CULIKATÁ, harmony
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

já to tam píšu taky ale tohle bylo psáno tužkou a čas už zapracoval proti mě:-(
Ještě jsem ji nečetl ale vyhledám a přečtu:-)

23.03.2010 12:11:00 | Eru Alonnar

líbí

Já si raději na své básničky píšu věk, jen tak pro jistotu, aby mě to jednou nemrzelo ;)
A víš co? Tahle báseň mi připomíná knihu Jméno růže, jestli znáš :)

16.03.2010 18:19:00 | mašinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí