Pohádkový
Vlku, vlku, co ti je?
V Karkulce tě zabili?
Zas tě někdo zabije
nebo by tě zmlátili.
Ale vlk to netuší,
nechápe tu zlobu.
Proč ho bijou za uši
a brání mu v lovu.
Tak listuje pohádkou,
rovnou na konec.
Ověšený oprátkou,
jako zločinec.
Kde je pravda v pověsti,
kde začíná lež?
Obávej se bolesti
a zas rychle běž!
Vlku, vlku, co ti je?
Už tě zase zabili?
Vlk však znovu ožije,
legendy ho zrodili.
Komentáře (0)