KRAKONOŠOVO POŽEHNÁNÍ
Anotace: O jednom narození v městečku Vrchlabí
Snad pro krásu
podzimu
snad pro jeho
listy zlaté
rozhodlo narodit se
pod ochranu hor
a Krakonoše
děvčátko rozesmáté
Sýkorka povídavá
Vládci hor
tu zprávu dala
Tak po větru do údolí
Poslal děvčátku
Krakonoš své požehnání
Buď jako hory
co údolí Tvé chrání
měj jejich odolnost
nepřístupnost
chlad
bouřím nauč sevzdorovat
Pohled Tvůj
jak hory
ať sahá k obzorům
Dívej se srdcem svým
Nesázej
jen na rozum
Síla i krása
květin hor
v duši Tvé ať místo mají
a s něžností mechovou
slova Tvá hladí
Buď Sluncem
pod kterým ledy tají
Měj v sobě
lásku
co Lásku chrání
Vítr požehnání vyřídil
Po tváři děvčátko
jemně pohladil
ještě se usmívalo
Když vítr do hor
odlétal
sladce už usínalo
Přečteno 314x
Tipy 13
Poslední tipující: TetaKazi, Mbonita, Květka Š., Psavec, susana načeva, CULIKATÁ, labuť
Komentáře (5)
Komentujících (5)