můstek...
Anotace: z řetězce sněhových vloček...
postavil jsem si můstek
na střeše domku
a skočil
na snouwordu
do gaučiku
pod pendlovkama
v kamnech se roztančila
holka s rozžhavenýma lýtkama
a na plovoucím stropě
se malý námořník
odráží palubkama….
rozpustilá dívka Hatšepsut
se navrátila z výpravy
do záhadné země Punt
provoněná parfémy
s přivřenýma očima
mi nabízí levou ruku
ale pravou sděluje
jen pomalu hochu…
pak se položila
nahá
do okvětních plátků
orchidejí
a její oči se smějí
jako tóny
divoké řeky Ganga
co se chvějí
na spinetu
prýštící z prstů
od srdečních rytmů Wolfganga…
tiše našlapující
šelma skvrnitá
po boku potulného barda
připravena ke skoku
jako dřímající díla Leonarda...
Přečteno 373x
Tipy 47
Poslední tipující: isisleo, drsnosrstej kokršpaněl, floreciente, jita.1965, zelená víla, labuť, Jana M., modrá..., Bíša, Mbonita, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)