Tak se na bublině houpám

Tak se na bublině houpám

Anotace: ...

Tak se na bublině houpám,

jak mořský koník chytám kyslík na okraji mořských prohlubní,

točí se vzduch a španělské rodeo v rudé mizí záři

a vlny nadnáší dívčí ňadra a jsou plná soli s částečky ropy

a chtivé mužské oči pasou se, to pod jejich vlivem,

to je žena a muž – tak, jak se to říká,

ale role jako role, když napadne Tě slovo kultura.

Pulzují na pláži klapky elektrického piana výroby neznámé,

až do zapomnění, až do tantry těla…

Tibet, ticho, mantra duše

a pak Tsunami daleko za chrámovými zdmi

a pak požár lesa

a pak nějaký pan prezident, co chyboval

a pak milenci, co si myslí, že tu budou věčně

a pak běžící laně divokým potokem,

který na skalách tančí chladivé tango ze strany na stranu.
Autor Martin Kredba, 22.02.2010
Přečteno 292x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, NikitaNikaT., rezina
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Cítím moře.

03.05.2024 19:08:26 | mkinka

líbí

Vítej na Liter.cz!

Dávám Ti ST! Tvé dílko mi zní zajímavé a lehce zamyšlenkové. Nechť se Ti tu líbí.

22.02.2010 17:25:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel