PŘIROZENOST
Anotace: Doufám, že se v tom nikdo z vás nepozná...
Nandej si masku na karneval,
nech ji i na setkání s přáteli,
zbytečná práce ji sundávat,
oni to stejně nepoznají.
Vytvoř z úst oblouk dlouhý aspoň 5 centimetrů
ano, myslím tím úsměv
a obdař jím všechny ty karikatury tobě rovné,
neptej se, proč oni ti věnují jen pouhý škleb,
to se ti zdá
Souseda nesnášíš, však nic mu neříkej,
zdvořile s ním promluv
a buď škrobenější
než tvá nová nudná šedá košile.
Souseda nesnášíš,
tak si s ním potykej
a doma řekni manželce, jakej je vůl.
Chceš sesadit šéfa,
toho obtloustlýho starýho ochlastu?
No tak se trochu starej!
Máš přeci nový foťák – co nový – dokonce nejnovější typ,
tak udělej pár pěkných obrázků,
generálního jistě potěší,
však ne víc než tebe místo šéfa.
A večer nechoď domů,
tvá žena bude zase unavená
a ty chceš přeci oslavovat
víš, že s tím pomůže stará známá
vždyť její muž je stále v cizině
a ona se cítí moc sama.
Tak ji utěš.
Až ráno vstaneš, nezapomeň si nandat masku,
aby tě lidé vůbec poznali.
Komentáře (2)
Komentujících (2)