Už jsem se opil třikrát v tomto roce
Už jsem se opil třikrát v tomto roce
a to ještě leden nekončí
útroby se svírají mé, v špinavé stoce
ale jsou to vůbec moje? Čí?
Už pátým rokem játra sháním
Všude mě odbyli: „Nemám na prodání!“
A tak chátrá moje křehké žití
duše však plesá, promile jsou k pití,
výtečné pro duševno.
Už nechodím ani do hospod, jak moc nechci pít
Radostí života jsem už jaksi syt.
Epitaf:
Ač vyhýbal se barům,
zemřel na Rum.
Ač vráželi do něj bodce,
neubránil se vodce.
Přečteno 288x
Tipy 1
Poslední tipující: Metcheque
Komentáře (0)