Moskvo
Anotace: Zase jedna Puškinovská (možná i trocha z Dostojevského nebo Tolstého)
Moskvo,
ty jizvo v srdci tulákově,
palčivý stesku po domově,
Proč tíhnu k tobě ve svém rově?!
Moskvo,
kdybys však znala jiskru v oku
-proud zlata ještě v horním toku-
vzala bys život svému soku.
Moskvo,
předčí tě, přísahati mohu
jen tento odkaz polobohů -
dvě oči v empírovém slohu.
Moskvo,
snad vykoupíš mě svými běsy,
které jen smutně hlavu svěsí,
neb klenot skrytý nevyděsí.
Moskvo,
z prachu tvých krčem zázrak vzkřísím.
Možná že na truc nevěřícím -
pro radost uzarděným lícím.
Moskvo,
zaštiť mě prosím smělým přáním,
přízní všech mocných, odevzdáním.
Sama ten poklad neuchráním.
Přečteno 289x
Tipy 13
Poslední tipující: Špáďa, zenge, ludmil, ilona, Bíša, enigman, CULIKATÁ, divoska_jaja
Komentáře (2)
Komentujících (2)