Březen
Anotace: ...možná do Čítanky pro první stupeň, když ale ono to jaro právě tak odlehčeně na mě působí... :-)
.
Slunce jen občas se zadívá na zemi,
po níž se valí kalný pramen
Noční mráz ještě toulá se pláněmi
jak vlk, chladným svitem hvězd zmámen
Jak nesmělá kuřata choulí se pupeny
v rozmrzlé kukani větví holých
Pípají tiše, předjařím zrazeny,
jak kvočnou bloudící po údolích
Jen kosi se zimou oklamat nedají
Vědí, že brzy už zhyne
Od střechy k střeše to hlásají,
když ladí své trilky po dědině
.
Přečteno 384x
Tipy 61
Poslední tipující: Ishtar, kavec, Holis, northcarolina, Juraj Hrom, Marfuša, Zasr. romantik, ilona, s.e.n, AlenaMarieK, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)