Když hledané já se změní…
Zadání tématu:
Měsíc dnes svítí jako tenkrát,
loni jak bylo, jaro je zas:
Jenom já nejsem
tím, co jsem býval,
jenom já nejsem, co loni ten čas.
(Ariware no Narihira)
------------------------------------------------------
Myšlenky znova a zas,
rozfukuje vánek stejný.
Noc navždy bílá a den černý,
i sonáty stále stejně znějí.
Avšak, změnilo se něco v nás.
Stejný rytmus ve šlépěji,
možná nová vráska na líci,
a vzpomínka dusící,
o zbytečnosti bytí,
dnes projeví se patrněji.
Podivných citů krytí,
snůška sítí usazených,
tisíce snů utopených,
se snáší ve slaný tok.
Když už není zbytí…
Hledaní další rok,
smutně zatracený byl.
V kaňku pouhou se vpil,
když to něco již dávno není,
do dna piju hořký mok.
Když hledané já se změní…
Přečteno 294x
Tipy 24
Poslední tipující: PIPSQUEAK, johNMadhead, lennerka, Zefi, hašlerka, blue, ilona, Severka, labuť, Radek.oslov.Šafárik, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)