Tři bratři
Anotace: Jak je těžké se rodičům nebo naopak i dětem zavděčit..
To byli jednou takhle tři bratři,
prima chlapíci
a kluci, jak se patří,
měli hodné,
ale přísné rodiče s tvrdou ranou,
když neuhnuli rychle stranou.
Na poli, zahradě a kolem domu,
měli z práce svaly
a ovšem také z kácení stromů.
Jak šel čas,
tak bratři se vydali za svým životem,
jeden se odstěhoval daleko,
druhý zůstal doma
a třetí bydlel kousek a pár kroků v domku za plotem.
Měli se rádi,
i když občas byly bitky,
věděli, že život je boj
a nevyhazují se od jídla zbytky.
Pak jeden z nich dostal dům
a pohoda byla pryč,
druzí dva se zlobili,
ale rodiče na ně vzali bič.
On nám pomáhá
a není tolik drzý,
vy také něco mít budete,
jen se nebojte,
však bude to brzy.
Tak začaly hádky
a pak zase chvíle klidu,
víc jeden se však vzpíral a bouřil,
měl na tom snad vinnu?
Mě je všeho líto,
taky smutno a velká škoda,
i když ty roky utíkají rychle jak voda.
Bratr s domem je stálý u rodičů host,
dnes má však velkéko syna,
ten od prarodičů dostal dům,
tak kde je spravedlnosti zadost,
ti dva se bouří
a chtějí také zlatý důl.
Rodiče řekli, jste vzpurní
a nemáte na nás času dost,
jste nevděční
a nejste pořád milý host.
Bratři se ve zlém rozešly
a s rodiči nemluví,
co dělat a jak to spravit,
kdo na to odpoví?
Mám z těch tří bratrů toho,
co se nejvíc bouří a hádá,
ale i tak je to můj muž
a já ho mám ráda.
Přečteno 530x
Tipy 14
Poslední tipující: zelená víla, Juraj Hrom, Bíša, Napik, Psavec, WAYWARD, CULIKATÁ, Květka Š., modrá...
Komentáře (2)
Komentujících (2)